Egy fotózás során - főleg, ha esküvői fotózásról van szó ami megismételhetetlen -, érdemes nagyon körültekintően kiválasztani a fotóst.

Mindegy, hogy múterem vagy külső helyszín a célpont, illetve családi- gyermek- portréfotózás a terület járjunk el körültekintően.

A portré különösen tág terület, hiszen az üzleti portrétól a glamour illetve akt képekig minden terület előfordulhat.

A fotós képeit ne csak a weboldalon látottak alapján próbáljuk megítélni, hiszen a weboldalra sokszor kerülhetnek ki olyan képek, amelyek nem "éles" fotózások során készültek, hanem workshopon, fotós tanfolyamon. 

Kérdezzünk rá, hogy az utómunka mennyi ideig fog tartani, hiszen ha a fotós már megkapta a megbízási díjat sajnos sokszor előfordul, hogy hónapokig nem kapjuk meg a fényképeket.

A fotózás Debrecen, Nyíregyháza vagy más nagyváros környékén is lehet, de kérdezzünk rá a fotós mennyit hajlandó utazni egy megbízásért. 

Biztonsági másolatok a fényképekről. Neked sérült már meg PEN Drive-od? Akkor körülbelül sejted, hogy a fényképek elvesztése a memóriakártyákról milyen gyakori. 
Fontos, hogy egy valamirevaló fényképész már a rendezvény ideje alatt készít biztonsági másolatokat  az elkészült képeidről.

Forrás: kartfoto.hu, 2020-10-28 23:26